Oorsprong aromatherapie:
De oorsprong van de aromatherapie is terug te vinden 5000 jaar geleden in Egypte. De term aromatherapie ( planten in zeer geconcentreerde vorm - niet oplosbaar in water ) werd 50 jaar geleden bedacht door René Maurice Gattefosse - een Franse kosmetische chemicus -

Hij raakte geïnteresseerd toen vooronderzoek aantoonde dat etherische oliën in het algemeen een grote werking op de huid hebben zoals bij huidziekten kon men er bv. dermatitis mee behandelen.
Etherische olie:
Gattefosse besefte de enorme waarde van etherische oliën als antibacteriële middelen en de mogelijkheid er allerlei soorten infecties mee te behandelen. Aan het einde van de jaren 50, na pionierswerk van Gattefose kwamen 2 belangrijke personen naar voren; Margueritte Maury en Jean Valnet. Mevrouw Maury probeerde de gehele persoon te behandelen, geest- lichaam- psyche en gebruikte de olie voor massage. Dr. Valnet een Franse arts schreef de olie oraal voor. Bij een etherische olie gebruikt men een klein deeltje van een plant zijnde de vloeibare en vluchtige bestanddelen.
Een etherische olie wordt meestal gewonnen door stroomdestillatie. Ze heeft een diepgaand effect op het mentale en emotionele vlak.
Methode:
Men kan etherische oliën verstuiven, gebruiken in bad, gebruiken voor wikkels en kompressen omslagen, ook massage behoort tot de mogelijkheden van de etherische oliën.
Deze oliën zijn antiseptisch, antiviraal, zeer doordringend en worden vlug opgenomen door de huid en zijn ontgiftend.
Kennis:
Door een ervaren docente leerde ik wat etherische oliën zijn, hun mogelijkheden en inhoudstoffen. Dankzij de cursus kan ik u advies verstrekken omtrent deze therapie en werk ik met producten van Aromatrade ( Michel Vanhove - firma Herbovan ) en Sjankara (Geert De Vliegere), twee uitstekende Belgische firma's.