Methode:
Het bachbloesem remediesysteem is een eenvoudige en natuurlijke genezingsmethode door middel van 38 verschillende bloemen van in het wild groeiende planten, struiken en bomen. Zij zijn geen van allen schadelijk, hebben geen ongewenste bijwerkingen, zijn niet gewoontevormend of verslavend en kunnen naast andere therapieën gebruikt worden.
Dr. Edward Bach:
Deze therapie ontleent zijn naam aan de ontdekker Dr. Edward Bach, geboren in 1866 in Mosseley bij
Birmingham en overleden in 1936 in Sotwell bij Wallingford in Berkshire, in een klein huisje, Mount Vernon genaamd. Daar is nog steeds het Bachcentrum gevestigd.
Hij was gedurende 20 jaar in Londen werkzaam als arts, homeopaat, bacterioloog. Mede door intensieve studie, zijn helderziendheid en door zijn groot inlevingsvermogen, kwam hij tot de ontdekking dat de oorzaak van ziekte niet zozeer moest worden gezocht in de vele uitingen van fysieke symptomen maar eerder in de negatieve psychische gesteldheden waaraan de mens kan lijden..
Onderzoek:
In 1930 gaf hij zijn praktijk op om zich gedurende de laatste zes jaren van zijn leven geheel te wijden aan het zoeken van de bloemenremedies, hij ontwierp zeven categorieën, waaronder hij 38 verschillende negatieve stemmingen en gemoedsgesteldheden rangschikte. Voor elke toestand vond hij de passende remedie "de Bachbloesems".
Bachbloesem:
Om met deze therapie goed overweg te kunnen, volgde ik een opleiding bachbloesems van 1 jaar.
Dus voor een therapie met bachbloesems kunt u altijd terecht in herboristerie 't maretakje. Ik sta garant voor resultaat.
Bachbloesems:
Bachbloesems zijn een van de meest verfijnde remedies, omdat ze direct op de geest inwerken en op deze manier de persoonlijkheid in evenwicht en harmonie brengen.
De remedies die hier gebruikt worden zijn allemaal bereid uit de bloesems van wilde planten, bomen en struiken zonder verder de plant, boom of struik te beschadigen. De remedies zijn niet schadelijk of gewoontevormend en kunnen bij andere therapie gebruikt worden. Het zijn geen medicijnen of chemische middelen, maar ze werken als katalysators die ons een nieuwe weg wijzen naar onze gezondheid via een inzicht in onze eigen menselijke geest. Zij worden niet direct voorgeschreven voor lichamelijke klachten maar voor gemoedgesteldheden die uit evenwicht zijn geraakt. Aanhoudende psychische zorgen tasten de levenskracht aan en putten de vitaliteit uit van iedere persoon. Door nu de harmonie en vrede in de geest te laten terugkeren kan de eenheid van geest en lichaam ook weer hersteld worden. De levenskracht kan weer vrij stromen waardoor ook de natuurlijke weerstand terug hersteld wordt. Zo kan men eveneens gespaard blijven van ziekten omdat het lichaam zichzelf gezond houdt.
Dr. Edward Bach (1886-1936) een engels bacterioloog en homeopaat, zocht de laatste zes jaar van zijn leven naar bloesem-remedies . Hij besteedde al zijn tijd aan het onderzoeken van de plantenwereld en zocht als eerste persoon 38 bloesems uit die mensen terug levenskracht konden schenken, zodat zijzelf in staat zouden zijn om hun geestelijke ongemakken te overwinnen. Dr. Edward Bach had een grote gevoeligheid ontwikkeld naar lichaam en geest. Zodra hij bvb. zijn hand boven een bloeiende plant hield kon hij de taal of boodschap van deze bloem verstaan en de eigenschappen welke door de bloem versterkt werden in zichzelf waarnemen. Vaak leed hij zelf aan een negatieve gemoedsgesteldheid, voordat hij een specifieke bloem vond. Zodra hij echter de juiste bloem gevonden had, verdween deze negatieve stemming en maakte plaats voor een inzicht hoe dit alles was ontstaan. zijn rust en evenwicht kwamen dan weer snel terug en ook de eventuele lichamelijke klacht begon zich te herstellen.
zijn redenering was dus:
door mensen emotioneel en geestelijk evenwichtig, positief en gelukkig te maken, zullen automatisch na een tijd ook hun kwalen verdwijnen, omdat deze slechts gevolgen zijn. Hij deelde de bachbloesems in zeven groepen.